Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SALUTACIÓ

fotoeloi3.jpg

Benvinguts a Penelles.

Els prop de mil anys d’història fan del nostre poble un lloc amb arrels profundes, amb uns veïns i veïnes que estimen la terra i els seus orígens i que junts lluitem per sobreviure en aquestes èpoques contra la despoblació rural.

Penelles es un municipi que, des dels seus orígens ha viscut gràcies a l’agricultura del cereal, panís, alfals... i cada vegada menys de la poma i la pera. També la ramaderia, el sector porcí el mes comú, aquesta es la nostra font de riquesa.

Noves varietats ens sorprenen, aquests últims anys en sortir del fred s’ha tenyit de groc tot el nostre poble, l’atzar, o la colza ens han fet encara mes reivindicatius.

Mirada cap al passat, amb els peus al present i la vista cap on volem anar, som actius, emprenedors i participatius, això ens a fet provar coses noves, res a veure amb la nostra tradició, el que es cert que la gent ens visita i que nosaltres estem molt contents d’acollir-los i explicar-los-hi el que som i el que ens agradaria ser.

La imaginativa idea que surt de la mà de l’empresa local Binòmic i que Penelles acull i mima com una criatura acabada de néixer, ens obra una opció més a tots nosaltres, un valor afegit al nostre poble.  Els nostres carres han esdevingut lloc de passeig de molts turistes i visitants, alguns diuen de nosaltres que som un museu a l’aire lliure... altres que potser ens passem... el cert és que nosaltres tenim un repte, potser el mes gran de tota la història recent del nostre petit poble.

Ser capaços d’aprofitar aquesta oportunitat!!

Als penellencs que encara no ho heu fet us convido a pujar al vagó i als amics de Penelles que vingueu, a passejar pel poble, al cinema, a la Festa Major... en definitiva Penelles és un poble obert que acull i com tots els pobles lluita per sobreviure.

Moltes gràcies!

 

Eloi Bergós i Farràs

L’alcalde