Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tall carretera LV3027 entre Penelles i Bellmunt d'Urgell

La carretera restarà tallada durant el període comprès entre els dies 24 de gener i 6 de febrer de 2022 (ambdós inclosos). Com a itinerari alternatiu durant aquest període, es proposa el pas pel Camí de Bellmunt a Bellcaire i el Camí de Penelles a Bellcaire.

Primera sèquia del canal - Fotografia: Montse Penelles
Primera sèquia del canal - Fotografia: Montse Penelles

DILLUNS 24 GENER 2022

Des d'aquest dilluns i durant dues setmanes, la carretera LV-3027 entre Penelles i Bellmunt d'Urgell estarà tallada degut a les obres del pont de la 1a Sèquia Principal, que ha de ser reformat, després que aquesta infraestructura estigui sent ampliada per poder acollir més cabal d'aigua.

La intenció és que a banda de poder portar més cabal quan sigui necessari, les obres també permetràn refer aquest tram de canalització amb criteris d'infraestructura verda i de maximització dels serveis ecosistèmics.

L'alcalde Eloi Bergós, ha recordat que des del municipi, en el moment de la primera fase de les obres, es va ser molt crític per la falta de sensibilitat paisatgística en la infraestructura que travessa el terme, en la qual es va un ús excessiu del formigó vist i sense respectar l'estètica històrica de les banquetes.

Aquest cop, la reforma es fa de manera que l'obra quedi més integrada amb el paisatge i de manera que les banquetes es puguin recuperar i destinar a un espai de passeig.

Les obres permetran a més d'ampliar el cabal, faciltiar les zones de trànsit rodat per als pagesos i fer una via de passeig al voltant del canal, on es plantaràn arbres i es construiran àrees de descans. 

Les obres es realitzen des del PECT Agrobiofood Ponent del Canal d'Urgell, finançades amb fons europeus. 

Font i article original: Radio Balaguer