Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Roser Capdevila menciona Penelles en el seu discurs després de rebre la Medalla d'Or de la Generalitat

La il·lustradora Roser Capdevila i el mecenes i empresari Antoni Vila Casas han rebut aquest dimecres la Medalla d'Or de la Generalitat de mans del president Pere Aragonès.

Roser Capdevila ha rebut la Medalla d’Or de la Generalitat de mans del president Aragonès [Foto: Àlex Recolons/ACN]
Roser Capdevila ha rebut la Medalla d’Or de la Generalitat de mans del president Aragonès [Foto: Àlex Recolons/ACN]

DIJOUS 08 SETEMBRE 2022

Amb la distinció a Roser Capdevila, el govern ha volgut honorar la trajectòria de la il·lustradora catalana, coneguda internacionalment pels personatges de les Tres Bessones. La seva obra ha estat traduïda a trenta-cinc llengües i la sèrie de dibuixos animats de les populars germanes s’ha emès a cent cinquanta-vuit països. L’obra de Capdevila és, doncs, per l’executiu català, “un exemple de l’èxit que es pot assolir amb l’audiovisual català i un referent en l’àmbit”.

Durant el seu parlament, Roser Capdevila, de vuitanta-tres, ha agraït al govern “haver cregut en ella” i ha assegurat que aquest guardó, que la fa “feliç i l’emociona”, l’anima a continuar dibuixant. També s’ha mostrat orgullosa de compartir la distinció amb Antoni Vila Casas, a qui ha agraït la seva tasca com a mecenes i divulgador, i també ha tingut un record pels nens i nenes que han gaudit de la seva feina.

La il·lustradora també ha tingut un record molt especial pel poble de Penelles, a la Noguera, per haver-li cedit un mur per, junt amb el seu equip, ser “grafitera” fent un mural de les Tres Bessones en una paret que li van cedir. Al final de l’acte, Pere Aragonés ha agraït la feina dels dos guardonats en favor del país i els ha posat com a exemple i referent per a les generacions presents i futures de com es treballa per construir una nació i els fonaments culturals d’un país.

Text i noticia sencera: vilaweb.cat

Tot seguit podeu escoltar tota l'entrevista al següent enllaç.