Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Penelles superarà el centenar de grafitis en el festival Gargar de Murals

La cita acollirà 24 artistes del 3 al 5 de maig amb l'objectiu de seguir apropant l'art de carrer a la localitat lleidatana

La Maria del Mar López, en Jordi Solsona i en Robert Coll presentant els artistes de l'edició 2019.
La Maria del Mar López, en Jordi Solsona i en Robert Coll presentant els artistes de l'edició 2019.

DISSABTE 30 MARÇ 2019

Penelles tindrà fins a 24 nous murals a les parets del poble amb motiu del festival Gargar de Murals i Art Rural, que se celebrarà a la localitat lleidatana del 3 al 5 de maig. Amb l'objectiu d'apropar l'art de carrer al món rural, la cita arriba a la quarta edició després d'haver rebut 242 sol·licituds i haver escollit 24 artistes procedents de tot el món, però també de Lleida. Aquest serà el primer any en què es farà un «pla renove» d'algun dels 84 murals que conviuen al poble.

«És la gràcia, que l''street art' és efímer i alguns desapareixen», ha apuntat la creadora del festival, Mar López-Pinto, d'unes obres que es deterioren per la boira i el sol lleidatans. El festival s'ha presentat aquest dijous al bar Craft Barcelona, on un dels exponents de l'art de carrer, Zeso WF, ha pintat un mural en honor del festival.

Artistes experts en grafitis plasmaran l'art a les parets públiques de Penelles

Artistes experts en grafitis plasmaran l'art a les parets públiques de Penelles, en un total de 900 metres quadrats «porten vida al poble». «Els pobles són molt envellits, la gent jove marxa a estudiar a fora, i en el món rural, on hi ha gent amb poca mobilitat, l'art moltes vegades no hi arriba», ha apuntat López-Pinto. Per contrarestar aquesta situació, Jordi Solsona i ella mateixa van idear el festival Gargar, que ha dinamitzat indubtablement el poble. «Pensem que l'art aporta debat, felicitat i criteri, i vam trobar oportú portar-ho al poble. No és una cosa puntual, sinó que queda», ha explicat la responsable del certamen.

«Al final no deixa de ser apropar el món de l''street art', un món relacionat amb les grans urbs, a un poble de 400 habitants al mig de la plana de Lleida», ha dit a l'ACN Jordi Solsona. Per Penelles hi passen ara més de 40.000 persones, ha assegurat el fundador. El format del festival es manté igual que en l'anterior edició, i seran 24 artistes els que ompliran de grafitis els murs de Planelles. Aquest any, però, serà el primer en què se substituiran obres d'altres anys que s'han deteriorat pel pas del temps. «La idea és que es conservin, però estem a Lleida i hi ha molt de sol i de boira. És la gràcia, que l''street art' és efímer i alguns desapareixen», ha apuntat la creadora del festival.

Notícia publicada per LleidaDiari.