Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Penelles ja té el seu propi fons fotogràfic històric en format llibre

La implicació de tots els veïns del poble ha permés fer recollir en un llibre fotogràfic la vida a Penelles durant el s.XX

DIMECRES 15 SETEMBRE 2021

Gràcies a la col·laboració de veïns i veïnes del poble que s’han implicat en el projecte de recuperació de la memòria gràfica del municipi iniciat per l’Arxiu Comarcal de la Noguera i l’Ajuntament, a Penelles s’han recollit i cedit unes 500 fotografies antigues que ens han servit per endinsar-nos i reviure gran part del segle vint aprofundint en la manera que hi havia de viure i treballar, molts cops feliç, però a vegades dura i complicada.

Fullejant el llibre podreu trobar fotografies que apleguen vivències, persones, records, costums, espais, activitats, celebracions, festes tradicionals, processons, entre d’altres.

Aprofitant l’oportunitat del recull de les fotografies, s’ha impulsat una exposició la qual es pot veure a dia d’avui a església vella.

En resum, el llibre ‘Memòria gràfica de Penelles’ passa a ser una obra en la qual ha participat tot el poble, i que pel seu gran valor testimonial, formarà part de la memòria col·lectiva de Penelles.