Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Penelles inaugura una nova sala d’exposicions a l’Església Vella

L'exposició inclou la mostra d’obres d’artistes lleidatans que han participat en les tres edicions del festival GARGAR.

Cartell de l'exposició LLEIDA&GARGAR
Cartell de l'exposició LLEIDA&GARGAR

DIMARTS 05 MARÇ 2019

L’Ajuntament de Penelles va inaugurar el passat 3 de març una nova sala d’exposicions al municipi. El nou espai cultural s’ubica a l’antiga església romànica de Penelles, que s’ha rehabilitat en el seu interior i s’ha adaptat als nous usos. L’obra ha consistit en la restauració i sanejament de la pedra deixant vistos els guixos de l’antiga església i també de l’enllosat original del terra, s’ha posat nous tots els tancaments i s’ha pintat el sostre i la paret principal per tal que ressalti la part de pedra  original de l’antic edifici. Resta per fer en una propera fase la restauració de l’exterior de l’edifici i l’entarimat que ha de cobrir la zona de l’altar. El projecte de rehabilitació de l’església vella ha comptat amb la col·laboració i el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat.


L’acte inaugural del nou equipament cultural va incloure l'estrena d’una exposició col·lectiva d’obres d’art d’una tretzena d’artistes lleidatans que han participat en les tres edicions del festival GARGAR, el certamen cultural de referència del municipi que aquest any arriba a la seva 4ª edició i es celebrarà els propers dies 3, 4 i 5 de maig. La jornada va comptar amb la presencia d’alguns dels autors de les obres exposades. La sala d’exposicions estarà oberta al públic durant els caps de setmana i festius. Es podrà visitar fins a finals d’abril, pocs dies abans de l’inici del festival GARGAR, organitzat per l’Ajuntament de Penelles i l’empresa local Binomic.cat. L’objectiu del nou equipament es convertir-se en una sala d’exposicions permanent, amb una programació artística anual estable.

D'altra banda, el punt d’informació, situat al costat de la sala d'exposicions, estarà obert tots els caps de setmana. Aquest espai, que va obrir portes el passat 3 de març, oferirà també durant els caps de setmana diferents activitats culturals com tallers, actuacions musicals, xerrades…

Galeria d'imatges