Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Memòria històrica

L'Ajuntament juntament amb l'Arxiu Comarcal de la Noguera busca fotografies antigues per a poder realitzar un llibre sobre la memòria històrica de Penelles.

Un home treballant la terra - Fotografia cedida per Teresa Aumedes
Un home treballant la terra - Fotografia cedida per Teresa Aumedes

DIVENDRES 18 DESEMBRE 2020

Quines imatges busquem?

Festa Major i festes populars
Aplecs, misses i celebracions religioses
Tradicions i cultura popular
Esports i lleure
Vida al camp
Oficis
Comerços
Vida quotidiana
Vida familiar

L’Ajuntament de Penelles se suma al projecte de l’Arxiu Comarcal de la Noguera Fem Memòria, per a recuperar i preservar la memòria gràfica dels pobles de la Noguera, que té, com a resultat final, la publicació d’un llibre amb el recull de fotografies històriques de Penelles. El projecte, en col·laboració amb l'Associació Cultural de Penelles, consisteix en aplegar en una col·lecció totes les fotografies històriques de Penelles anteriors a l’any 1984. L’objectiu és preservar i documentar la memòria gràfica del dia a dia del poble i de les seves famílies, de manera que aquest record quedi per a futures generacions. Així doncs, us animem a participar-hi, aportant fotografies i ajudant a identificar-ne el seu contingut.

Com puc participar-hi?

Passeu per l'Ajuntament on recolliran les vostres fotografies per a fer còpia digital i us les retornaran en pocs dies, tenint cura de què no se’n perdi cap. Interessen tots els formats, excepte el digitals, és a dir, sobre paper, vidre, positiu i negatiu. A més, si voleu, les podeu documentar identificant les persones que hi surten, els noms de casa, etc.


Entre tots, FEM MEMÒRIA!


Per qualsevol informació posa't en contacte amb l'Ajuntament