Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"De Les Penelles a Castellserà" llibres d’aquells que en queden pocs

La cedició del llibre per part d'un particular, llençat en una sola edició l'any 1928, converteix les anècdotes i historietes de la infantesa d’en Domènec de Bellmunt en una joa pel poble de Penelles.

DIMARTS 09 MARÇ 2021

Un particular ha cedit a l'ajuntament de Penelles un llibre editat l’any 1928 dins el qual les seves pàgines arrebossen anècdotes i historietes de la infantesa d’en Domènec de Bellmunt.

El llibre narra les aventures de la banda dels Insurrectes, constituïda per vailets de Les Penelles que estudiaven a l’escola de Castellserà. A les 5 de la tarda, quan sonava la campaneta de la llibertat, els vailets sortien xisclant d’alegria a descobrir nous horitzons, paisatges i noves emocions per aquells camins de l’Urgell que, cada matí i cada tarda, els semblaven diferents i susceptibles d’oferir-los sorpreses inèdites.

Un recull de narracions d’infantesa, que tracta de personatges i aventures que podrien ésser objecte d’auques il·lustrades. Les histories i aventures dels Insurrectes són totes rurals, és a dir, passen a l’Urgell, en el triangle Bellmunt, Les Penelles i Castellserà, amb derivacions cap a La Fuliola, Bellcaire i, pel nord, fins a Preixens i a Agramunt, és a dir, a tota la ribera del Sió.

Aquest llibre és una joia pel poble de Penelles, del qual no es té constància cap més edició.

Galeria d'imatges