Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’agenda de Nadal de Penelles estrena una recollida solidària de joguines i "El Poema de Nadal"

DIUMENGE 16 DESEMBRE 2018

L’agenda d’activitats de Nadal d’aquest any a Penelles, organitzada per l’Ajuntament de la població, es presenta carregada de novetats. Algunes de les  més destacades són la primera Recollida Solidària de Joguines i l’estrena d’un concert-poema de Nadal de Josep Mª de Sagarra. La recollida de joguines, destinada a Creu Roja i Càritas, neix amb l’objectiu que cap infant es quedi sense joguina i també vol fomentar la reutilització, la solidaritat i el consum responsable. Els veïns podran portar joguines en bon estat per a que puguin ser reutilitzades al punt de recollida situat a l’Ajuntament de Penelles durant tot el matí del dia 23 de desembre.

D’altra banda, el proper diumenge 30 de desembre a les 20.00h el cinema Kursaal de Penelles serà l’escenari de l’estrena del projecte musical “Poema de Nadal”, basat en l’obra de l’escriptor Josep Mª de Sagarra (1894-1961), a càrrec del veí de Penelles i director de la Coral Sant Joan, Vicenç Perera. El poema, escrit l’any 1931 i recitat posteriorment amb gran èxit al Palau de la Música de Barcelona, és un dels més emblemàtics del país amb motiu de les festes de Nadal.

Els actes del programa nadalenc van començar el dijous dia 6 de desembre amb un Bingo solidari per La Marató de TV3 i el dissabte dia 8 amb un Mercadet de Nadal a la plaça Major. El mercat, obert al públic durant tot el matí, va tenir parades amb productes artesans locals i de proximitat, així com també de decoració nadalenca. Algunes d’aquests estands van ser de l’Associació de Dones la Il·lusió, d’Oxfam Intermón, del Monestir de les Avellanes, de Fructumcat, entre altres. Al matí també es va realitzar un esmorzar popular organitzat per la Colla Gegantera, acompanyat d’un concert de Maria Jacobs. A la Sala d’Actes de l’Ajuntament es va dur a terme l’obertura de l’exposició de pessebres de Conxita Castellà. La mostra estarà oberta al públic durant tots els dies de Nadal.

El diumenge 16 de desembre alguns dels espais del poble es decoraran amb motius nadalencs amb la col·laboració dels veïns del municipi. L’arbre de Nadal de la plaça Major serà guarnit pels infants amb cartes amb els seus desitjos. A més, també es muntarà un pessebre a la plaça Pius XII, davant l’Església Parroquial.

Els més petits tindran un gran ventall d’activitats a la seva disposició durant aquestes festes. El dia 23 de desembre hi haurà l’espectacle “Música Petita i Bonica”  a càrrec de Joan Baró. L’actuació consisteix en un viatge per diferents instruments mitjançant la música de Nadal, un concert pedagògic per a entrar dins el món dels sons i conèixer històries d’instruments coneguts i d’altres de més estranys. Els més petits de la casa també podran gaudir del Parc de Nadal, programat pels dies 27 i 28 de desembre, escenari també de la visita del Patge Reial, on es podrà fer l’entrega de cartes a Ses Majestats acompanyada d’una xocolatada.

Una altra de les novetats destacades d’aquest any és el primer cicle de cinema infantil, previst pels dies 2, 3 i 4 de gener al cinema Kursaal. S’hi projectaran clàssics del gènere com “Dumbo”, “Mary Poppins” y “Sonrisas y lagrimas”. Els dies més assenyalats també vindran acompanyats d’activitats, com ara el 24 de desembre, amb la torronada i la cagada del tió. El dia 5 de gener Penelles s’omplirà de màgia amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient, que inclou l’adoració al pessebre i els discursos de Ses Majestats. A continuació es repartiran els regals al Local Social. Aquesta activitat és, com cada any, una de les més esperades pels infants de la població.

 

Galeria d'imatges