Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes del Roser confinades i des de casa

Les festes d'aquest any no han tingut res a veure amb el que portaven sent els darrers anys degut a la pandèmia de la covid-19, en la qual el consistori s'ha vist obligat a post-posar la celebració del Gargar Festival i la Festa del Roser, però tot i així, gràcies a les facilitats que tenim avui en dia amb internet, l'Ajuntament ha amenitzat la Festa del Roser d'una altra manera ben diferent.

DIMARTS 05 MAIG 2020

Les propostes, la majoria d'elles telemàtiques, s'han dut a terme de manera online utilitzant la plataforma Jitsi amb activitats el dissabte a la tarda i durant tot el diumenge. Amb la col·laboració de l’Esplai “La Freixa” i l’Associació de Dones “La Il·lusió”, el dissabte a la tarda va ser tot un èxit de participació entre els més menuts que van realitzar un taller online, i per les cases més llamineres es va oferir la recepta de pastís ‘Sacher’ del Xavier Marbà.

La nit pel jovent no va fallar, amb les propostes de Mia Fuentes i DJ GNIX per ambientar la sobretaula del sopar amb música en directe des de casa que va durar fins a les dotze de la nit.

El diumenge, fent honor a La Festa del Roser, el consistori va celebrar la missa online i va passejar els gegants del poble Tonet i Àgueda, protegits del coronavirus amb mascareta i respectant les distàncies de seguretat i que els veïns van poder seguir des dels seus balcons. El  migdia va acabar amb el vermut concert d’Aina Balasch als altaveus.

Durant la tarda, Miquel Aige va animar als més petits amb cançons i endevinalles online i per acabar la festa es va celebrar un bingo popular que es va poder seguir també pels altaveus, els seus guanyadors van ser cantant línia la Gemma Badia i la Eva Aumedes i cantant bingo la Marina Llinàs, la Paquita Bellera i la Roser Pinyol.

La iniciativa ha tingut molt bona acceptació i l’alcalde Eloi Bergós n’ha fet una valoració «positiva» malgrat les circumstàncies i ha avançat que si la situació ho permet, el poble intentarà recuperar el Gargar Festival a finals d’estiu coincidint amb la Festa Major de Penelles. «Si no es pot en la seva totalitat, almenys una part», ha detallat el primer edil.

Galeria d'imatges