Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit total en la primera Festa Major després de les restriccions.

L’acte d’inauguració a la façana de l’església vella i la nit jove de dissabte amb els concerts de la Fúmiga i Seikos, esdeveniments protagonistes de les festes d’aquest any.

DIMARTS 30 AGOST 2022

La Festa Major d’aquest any començava amb el tradicional repic de campanes i l’acte inaugural a la façana de l’església vella, tot just després d’acabar un estiu d’obres en la qual aquesta s’ha restaurat per dins i per fer fora, i on s’ha re-construït l’antic campanar d’espadanya. L’acte, que va comptar amb la participació d’una representació de l’ajuntament i l’hereu i la pubilla, va ser tot un èxit d'assistència, donant tret a la Festa Major el castell de focs, tot just després de l’acte inaugural i de la projecció del vídeo a la façana de l'església vella. Com sempre el divendres no podía acabar sense la nit Jove organitzada pel jovent del poble, com cada any la nit va començar amb el correfoc, aquest any dels diables d’Artesa de Segre, seguits pels concerts de la Bruixa Express i DJ Sendo. 

Dissabte va ser un dia ple d'activitats. Durant el matí va tindre lloc el recorregut de caça amb esmorzar per part dels caçadors del poble i al migdia un cercavila diferent, que va començar al centre del poble i que va portar a tots els vilatans que van voler cap al safareig, on es va poder gaudir de l’espai completament net i l’obra de teatre ‘Al Safareig’ de la companyia Teatralitzat, tot seguit la cercavila va continuar fins arribar a l’església St. Joan Baptista on va tindre lloc la missa de Festa Major. La tarda va estar plena de música, començant amb sardanes a la plaça de l'església vella, saltant amb Zarabanda Trio a la plaça major i amb gran sarau a la nit amb els grups La Fúmiga que va omplir la plaça de gent del poble i de fora donant fi a la seva gira d’estiu. El grup Seikos i DJ París van tancar la nit.  

Diumenge es va poder gaudir del cercavila tradicional amb la colla gegantera de Penelles acompanyats de batukada amb els nans rojos de Sant Feliu, els quals ja són fidels a les a la Festa Major de Penelles, per la tarda vam tenir el partit de solters contra casats, seguit de la sessió llarga de ball a la plaça amb la Gran Orquestra la Chatta. 

Tot i l’amenaça de pluja, dilluns es van poder realitzar totes les activitats previstes. Les cucanyes, organitzades pels joves del poble, van ser un èxit de participació amb una cinquantena de participants. La tormenta de la tarda va fer pensar que no es podria realizar el ball de fi de festa, però tot i les inclemències del temps, al final es va poder gaudir del sopar organitzat per l'associació de dones i el ball final de festa major amb el grup Banda Sonora. 

Pel que fa a les activitats prèvies a la Festa Major, les tormentes d’aquestes últimes setmanes tan necessàries per la terra han permès poder gaudir de la majoria d’activitats, excepte del cine a la fresca que es va traslladar al cinema Kursaal. L’escala en hi-fi, organitzat pels més petits amb l’ajuda dels pares i participants, va amenitzar la nit del dimarts. El dimecres va tornar la tradicional caminata nocturna, aquest cop a la cabana de la perdiu, i on la pluja va fer acte de presencia al final per acabar de refrescar la nit. 

Finalment, l’Ajuntament i l’organització volen agrair a tothom que ha col·laborat i participat de la festa, fent cultura i esport de forma segura.

Galeria d'imatges