Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mèxic i Penelles s’uneixen a través d’un mural col·lectiu a la façana de l'alberg 'El Galliner'

La creació original dels artistes mexicans i espanyols Paola Delfín, Sixe Paredes, Pilar Cárdenas Fusca i Daniel Muñoz es basa en honrar a la terra i al poble de Penelles, Catalunya, Mèxic i el món, en ocasió dels 500 anys de l’arribada dels espanyols a Mèxic.

DIJOUS 16 SETEMBRE 2021

L’obra ‘El Reencuentro’ es basa en la reubicació simbòlica d’un mosaic situat al carrer Pino Suárez de la Ciutat de Mèxic, sent una reproducció de l’obra original realitzada per Juan Correa al S. XVI.   

Els dos personatges principals són Moctezuma i Hernán Cortés, que s’han transformat en dos portes simètriques coronades per dos sols dividits. La part representativa del terra reflecteix un mapa que recull una sèrie de traçats migratoris a través de la humanitat. Sobre el mapa s’observa el desplom de dos cavalls, seguits de dos àguiles, que representen la caiguda dels símbols relacionats amb els conflictes bèl·lics i racistes que es van dur a terme fa 500 anys enrere. 

L’obra vol endinsar al públic en la riquesa del passat per inspirar-nos a construir un futur amb una millor integració. 

El projecte s’ha realitzat a través de Mexpania, una producció creada per Nueve Arte Urbano i finançada per INCUSA amb el suport de Pinturas Osel i Montana Colors.