Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival GarGar tanca un altra edició llarga recupearada al mes de maig amb més de 5000 visitants

El festival de murals i art rural de Penelles va posar el colofó ahir a l'edició més llarga, durant tots els caps de setmana de maig || L'ajuntament estudia mantenir aquest format en el futur.

DIMARTS 01 JUNY 2021

Més de 5.000 persones van visitar la sisena edició del festival de murals i art rural GarGar de Penelles, el més llarg de la seua trajectòria ja que es va desenvolupar al llarg dels cinc caps de setmana de maig. En aquest sentit, des de l’organització, Mar López-Pinto va valorar de forma “molt positiva” haver aconseguit l’objectiu de “no massificar la població”, alhora que “s’han beneficiat els negocis de Penelles i de la zona”. El dia amb més visitants va ser el diumenge del cap de setmana de la Segona Pasqua, el passat 23 de maig, quan el festival va rebre unes mil persones.

El GarGar va comptar aquest any amb una dotzena d’artistes de Lleida i Catalunya –de proximitat, per la pandèmia–, que han pintat murals i també han creat alguna escultura. López-Pinto va destacar que “actualment les parets de Penelles tenen la xifra rècord de 118 murals”.

El certamen s’ha completat amb activitats paral·leles, entre tallers, exposicions, concerts o mercadillo d’artesania. L’alcalde, Eloi Bergós, també va valorar positivament” aquesta edició del GarGar, “que preparem amb molta precaució i controls d’accés”.

Bergós va afegir que “valorarem si aquest format més estès del GarGar pot quedar instaurat per al futur al costat d’un cap de setmana central”..

L’últim dia del festival va comptar amb la presència del president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, que va elogiar “la capacitat de Penelles d’apostar per la gran cultura” i va defensar la importància de “portar la cultura de qualitat els municipis més petits perquè la cultura no ha d’estar només a les grans ciutats”. D’altra banda, Talarn també va fer referència a la importància del “repoblament”, a la “necessitat que la gent es quedi al territori”. En aquest sentit, va afegir que “la cultura, com altres serveis, ajuda la gent que arreli al territori”.

Informa: Segre Diari | Fotografies: Ajuntament de Penelles

Galeria d'imatges