Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival GarGar consolida Penelles com a referent internacional de l’art urbà

El president de la Generalitat Quim Torra inaugura la quarta edició del certamen

Artistes i organitzadors del festival d'aquest any
Artistes i organitzadors del festival d'aquest any

DIJOUS 09 MAIG 2019

Penelles s’ha convertit aquest passat cap de setmana en la seu mundial de la pintura mural i l’art urbà amb la celebració de la 4a edició del festival GarGar. Milers de persones han omplert els carrers del municipi per veure el centenar de grafittis d’artistes nacionals i internacionals repartits per les parets i façanes de la població, una vintena dels quals de nova creació.

Els artistes que aquest any han participat al certamen provenien de França, Regne Unit, Grècia, Bulgària, Estats Units, Argentina, Colòmbia i Veneçuela, consolidant Penelles com a referent internacional de l’Street Art, amb l’objectiu d’apropar l’art urbà al món rural.

Una de les novetats més destacades d’aquest any, amb molt bona acceptació per part del públic, ha estat la incorporació del projecte Nius GarGar, adreçat a col·lectius sensibles, en aquesta ocasió amb la participació de l’Associació Estel de Balaguer, que treballa amb persones amb diversitat funcional. El projecte ha consistit en una exposició de quadres pintats pels membres d’aquesta entitat i la realització d’un mural elaborat conjuntament amb artistes d’aquesta edició. L’exposició, situada a la sala d’exposicions de l’església vella, es preveu que es pugui veure durant la resta de l’any.

Una altra novetat es l’ampliació dels murals fora del nucli urbà amb la intenció de donar a conèixer el municipi més enllà del centre històric i la voluntat de poder realitzar rutes de cicloturisme en un futur.

Alguns dels nous murals destacats d’aquest any han estat una imatge d’una festa tradicional del poble de Penelles del 1930 pintada als afores del municipi i un mural que “cobra vida” a través de la instal·lació de plantes a càrrec de la companyia mollerussenca Sin Sisters. 

El president de la Generalitat, Quim Torra, va ser l’encarregat de presidir l’acte d’inauguració del festival, acompanyat de l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós i els representants municipals, a banda de la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, entre d’altres.

Durant tot el cap de setmana el certamen també va acollir diferents activitats paral·leles com ara tallers, exposicions, presentacions de llibres, recitals de poesia o actuacions musicals i serveis com ara food trucks i l’espai local Lo Perot de cervesa artesana.

Un altre dels atractius destacats del cap de setmana va ser la Fira del Món Rural i les Festes del Roser, que es va celebrar de forma paral·lela al festival. Un dels moments més esperats de la fira va ser la desfilada de tractors pels carrers del municipi, amb rècord de participants. En total s’hi van reunir un centenar de tractors.

Galeria d'imatges