Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Combatre el despoblament

Una prova pilot de la generalitat intentarà impedir el despoblament destinant ajudes a rehabilitar cases deshabitades.

Casa en venda a la Plaça Major de Penelles
Casa en venda a la Plaça Major de Penelles

DIMARTS 24 NOVEMBRE 2020

Una de les problemàtiques actuals que ens trobem als pobles es combatre el despoblament. Però això no es possible si les mateixes cases dels pobles no estan en lloguer ni a la venda.  De les 200 cases que hi ha a Penelles, 30 estan deshabitades, però els seus propietaris no les volen vendre ni llogar, partint de la idea de que són cases velles i de que hi ha diners a gastar, una inversió que alguns amos no volen o no poden assumir.

La generalitat vol posar-hi remei amb un programa d’ajudes per facilitar l’accés a l’habitatge fomentant la rehabilitació de cases en desús en pobles de menys de 500 habitants. Damià Calvet, conseller de territori comenta que ‘La rehabilitació tan pel que fa a la seva conservació com pel que fa a la reducció de les emissions de CO2, l’eficiència energètica, la manca d’aïllament tèrmics, dèficits en el propi disseny o la manca de manteniment, són determinants per aconseguir més eficiència energètica’.

Per incentivar als propietaris la Generalitat també podria aplicar-los beneficis fiscals. Per contra, i en cas que es neguin a rehabilitar l’habitatge o a posar-lo al mercat, comenta que no se’n descarta l’expropiació.

FORMULARI

Galeria d'imatges