Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Colònies de l’Esplai “La Freixa” a Salgar

La foto de grup
La foto de grup

DIJOUS 26 JULIOL 2018

Fa pocs dies l’Esplai Parroquial “La Freixa” de Penelles va celebrar la festa dels 20 Anys de la seva fundació i un dels seus objectius per a aquest curs era poder dur a terme un torn de colònies perquè ja feia alguns anys que no es podia fer, per diferents motius. Però aquest any sí, i del 9 al 14 de juliol va tenir lloc a la Casa de Colònies de Salgar les colònies d’aquest esplai noguerenc. Hi van participar 30 infants, acompanyats de 6 monitors i una cuinera, tots ells voluntaris, que van dedicar part dels seus dies de vacances a acompanyar i fer possible un dels somnis de l’Esplai La Freixa, com era recuperar les colònies d’estiu.

Al voltant del tema del cinema i durant aquells dies, els nens i nenes vinguts de Penelles, però també d’altres pobles propers, van fruir d’activitats, tallers, excursions, vetllades, cants i moments de jocs i piscina per fer del seu estiu també un moment per a créixer en actituds, valors i responsabilitats. Van ser unes colònies molt divertides -deien els nens el darrer dia-  i van fer nous amics, van menjar molt bé i tot gràcies a la feina desinteressada i gratuïta d’un grupet de joves monitors, d’una cuinera i d’un grupet de pares i mares que han confiat en la seva feina.

El darrer dia va tenir lloc com a celebració final, una missa preparada pel grup de monitors i infants, amb la col·laboració del Grup de la Fe de la Fundació Esplais Santa Maria de Núria (FEMN), que es van fer presents amb els seus cants i el seu caliu més pastoral i evangelitzador. Mn. Jaume Mayoral va parlar en la celebració de la importància que tenen les colònies per reforçar la feina de tot l’any en els esplais, també del goig que feia el Santuari de Salgar ple d’infants i de les seves famílies que donaven gràcies per un torn que havia anat molt bé. Al final i abans del comiat amb un cant a la Mare de Déu de Salgar, van donar les gràcies en nom de tots els nens al grupet de cinc monitores i un monitor que va oferir el millor d’ells mateixos per fer un esplèndid torn de colònies. I com que les colònies anaven de cinema els van regalar l’Òscar als millors directors, amb un immens gràcies i un fort aplaudiment que va arribar emocionadament a tots els que estaven al Santuari.


Després va tenir lloc una fotografia del grup i ja a la Casa de Colònies un dinar per a compartir pares, monitors i nens les moltes anècdotes d’aquests dies. I com és costum, la trobada festiva es va acabar amb el cant de l'hora dels adéus, on hi van participar tots els assistents en una rotllana de comunió i de festa.

Mn. Jaume Mayoral

Notícia de la revista del Bisbat d'Urgell 

Galeria d'imatges