Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Berni Puig, artista del Centre Cultural i Artístic Konvent de Cal Rosal (Berguedà), transforma l'església Sant Joan Baptista de Penelles

L’església nova de Sant Joan Baptista de Penelles (La Noguera) re-obre les seves portes amb un mural de gran format realitzat per l’artista visual Berni Puig. És una de les primeres esglésies catalanes en ús intervingudes per un artista contemporani, fet que obre les portes a la ressignificació de l'art en espais de culte.

Fotografia: Anna Benet @an_______na
Fotografia: Anna Benet @an_______na

DIMECRES 29 JULIOL 2020

Omnipresent és una reinterpretació pictòrica del mapa de Penelles i el territori que l’envolta que ocupa tots els murs interiors de l'església parroquial. Des d’una visió zenital, l’artista ha volgut homenatjar el territori agrícola, els i les treballadores i cultivadores de la terra i la seva història. Així, cada paret de l'església intervinguda correspon a un fragment diferent del mapa, on es poden identificar els límits dels diferents camps de conreu, el canal i les petites edificacions que es troben al territori. L’obra resultant és un mosaic de colors únic i original que explica com els i les habitants i veïnes de Penelles han intervingut a la zona al llarg dels anys.

El projecte, coordinat per l'Ajuntament i el festival Gargar, s'ha finançat amb una subvenció pública destinada a la rehabilitació de l’església i amb aportacions econòmiques dels i les habitants del poble. L’acte inaugural es celebrarà durant el mes d'agost en el marc del Festival Gargar. Durant l’acte, sonarà en directe la música de Bru Ferri i Valentina Risi i es recitarà un text inèdit del poeta i escriptor Martí Sales.

Berni Puig (Manresa, 1990) és artista visual. En les seves obres, usa les geometries i els colors primaris per crear composicions que busquen el límit entre la figuració i l’abstracció, amb l’objectiu que sigui l’espectador qui acabi de completar l’obra a partir de la imaginació, el joc o la interacció amb la peça artística. L'artista forma part de l'equip del Centre Cultural i Artístic Konvent de Cal Rosal (Berguedà), un espai creatiu que dóna vida al patrimoni industrial en desús i acull artistes i projectes de tot el món. El fet de viure i crear allunyat de la ciutat, l’ha portat a interessar-se i reivindicar la cultura i les intervencions artístiques en el món rural.