Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Volando Voy” encén la metxa a la restauració del Cinema Kursaal.

La sala de cinema “Kursaal” de Penelles torna a obrir les seves portes després de 73 anys de la seva inauguració i de 14 anys d’estar tancada.

Durant la reobertura del cinema
Durant la reobertura del cinema

DIVENDRES 11 MAIG 2018

Aquest passat mes de maig es va recuperar el Cinema Kursaal de Penelles. La visita de l'aventurer Jesús Calleja i la gravació del programa televisiu “Volando Voy” van ser l'excusa perquè l'Anna Vilaltella, propietària de l'antic espai, inicies la reforma de l'edifici, una reforma que feia temps que tenia ganes d’endegar.

La propietària va començar fent un arranjament de tota l'estructura de l'edifici: de les parets i la teulada, la instal·lació elèctrica, sanejament dels lavabos i de la calefacció, i posteriorment, amb l'ajuda de la productora es van renovar totes les teles  que tapen les parets laterals de la sala, es va instal·lar un  nou fals sostre, s’instal·là tot el nou equip audiovisual de so i d’imatge, i finalment les butaques que van ser recuperades per la productora d'un altra sala de cinema que tancava.

Durant la gravació del programa es va fer la inauguració de la restauració de l'històric cinema penellenc Kursaal, una festa que va comptar amb la tradicional catifa vermella i amb la participació dels veïns del poble, tots ells ben vestits per la ocasió. Va ser una gran festa i una bonica experiència per tots els penellencs que hi van participar. La majoria de mitjans de comunicació del territori, tant locals com territorials, van fer-se ressò de tota l’experiència viscuda, tan de la visita de la productora i tot els desplegament dels mitjans que els acompanyava, com de la reobertura del cinema, sigui dit de passada, a la primera setmana d’obertura ja té més de 100 socis abonats. 

Per causa de la pluja també es va fer la gravació final del programa dins del cinema enlloc de la Plaça Major, com podem veure un nou recurs d’espai que ofereix un servei al poble i a les seves activitats.

El programa a part de conèixer tota la història del cinema Kursaal, la família Vilaltella i la trajectòria del Circuit Urgellenc, també va fer una ullada al Festival Gar Gar, va recórrer l’esplèndida serralada del Montsec amb el seu popular helicòpter, va visitar el campió mundial de motociclisme, el cerverí Marc Márquez, i va conèixer diferents veïns i veïnes de Penelles, entre ells la Teresina de cal Farré i el Joan del Tato.

Ara ens queda, tot agraint l’esforç a l’Anna Vilaltella i a la Productora Audiovisual que dirigeix el Jesús Calleja, desitjar llarga vida al Cinema Kursaal i que ens pugui fascinar amb moltes bones pel·lícules.

Galeria d'imatges