Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

12 DE GENER. Caminades per paratges de regadiu a la 6a Marxa de la Boira de Penelles

Amb dos recorreguts de caire no competitiu de 13 i 22 km pels municipis de Penelles, Montgai i Bellmunt d’Urgell

DIUMENGE 01 DESEMBRE 2019

El diputat i alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de la 6a Marxa de la Boira de Penelles que se celebrarà el 12 de gener. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions dels representants de Boira Experience, Irene Barón i Roger Tutusaus.

La Marxa –de caire no competitiu i que està inclosa dins del circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat– consta de dos recorreguts, un de 13 km i 343 metres de desnivell positiu; i un altre de 22 km, amb 534 metres de desnivell positiu. Ambdós transcorren per camins de terra i tenen la sortida i l’arribada a Penelles, concretament al passeig de Josep Prenafeta, sota l’apadrinament dels gegants de la població, segons ha explicat Tutusaus. L’organització ha previst la sortida de la marxa llarga a les 9.00 hores, i a les 9.30, la marxa curta.

Els participants podran gaudir de llocs poc coneguts dels municipis de Penelles, Montgai i Bellmunt d’Urgell, de les grans extensions de regadiu de la comarca de la Noguera, així com la visita d’unes trinxeres de la Guerra Civil i els famosos grafits d’art rural de la població. En aquest sentit, Bergós ha reivindicat el paisatge de la zona i el seus potencials, i ha reconegut que aquesta marxa ajudarà a donar a conèixer la Serra de Bellmunt-Almenara, el canal d’Urgell, el castell del Remei, Montgai i Bellmunt.

Els avituallaments seran amb productes de quilòmetre zero. De la mateixa manera, i com ja és habitual, l’organització donarà un detall sostenible, emmarcat dins de #projectereforestacióponent.

Barón, de la seva banda, ha recordat que com ja és habitual la marxa aposta pel projecte de reforestació, per la qual cosa es lliurarà a cada participant una alzina que poden emportar-se, o bé plantar-la en un indret del municipi de Penelles en data encara per determinar, per ajudar a la sostenibilitat de l’ecosistema. Paral·lelament, es farà una donació entre assistents i participants d’ajut a aquest projecte de reforestació.

La cursa, de caire itinerant, espera arribar als 700 inscrits. Els atletes poden fer la marxa corrent o caminant. D’altra banda, amb el nou disseny de la samarreta, 1 € del que es recapti anirà també destinat a aquest projecte.

La inscripció es pot fer a www.boiraexperience.cat.

Font: Totlleida